16-11-12

De ei-lander

Wat ze kunnen op Mars, kunnen wij ook op onze school, maar dan met een ei...

 

 

Men neme een heleboel dozen, kokertjes, ballonnen, touwtjes,... en alles wat je nog verder kan bedenken.  Verder nog nodig scharen, lijm, plakband, nietjesmachine,... EN NIET TE VERGETEN: FANTASIE en DOORZETTINGSVERMOGEN ! (wat handigheid was hier ook wel handig...)

 

Opdracht: laat een (hardgekookt) ei vanaf de balustrade naar beneden glijden, zweven,... en zorg ervoor dat er geen slachtoffers vallen...

 

Helaas moeten wij u met droefheid het heengaan van 2 eieren melden.  Ze geraakten wel beneden, maar waren een beetje, euh,... kapot... (maar ze smaakten wel nadien Lachen )  Ik ben toch blij dat ik 's middags nog vlug die eitjes gekookt heb.  Misschien heb ik wel een beetje waarzeggersbloed in mij (of zou het gewoon gezond verstand geweest zijn, gecombineerd met jaren ervaring als juf/mama Onschuldig )

 

Maar ondanks het verlies van de eitjes was het toch een heel toffe ervaring en zijn er toch 3 vluchten wel gelukt.  Dus besluiten we: 60 % van onze vluchten waren perfect, amper 2 van de 5 hadden nog wat probleempjes..

1.jpg

De filmpjes van ons experiment plaats ik zo vlug mogelijk op you-tube.  Ik laat jullie dan de link weten.

Niet vergeten: maandag fietsen we naar de bib ! (als ik me niet vergis...)11A2B774AAD6C25CBF14D1B6DD04EE883.png

16:55 Gepost door juf Maaike in klasgebeuren, wero | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.